NIBO

Familjeföretaget med grekiska rötter och den senaste tekniken

När NIBO startades av Nikolaos 1997 i Uppsala fanns det inte något större utbud av smartare solskydd och markiser i Sverige. Men familjen, som har grekiska rötter, hade under sina besök hos släkten märkt hur människorna nere vid Medelhavet hade en helt annan relation till solskydd.

 – Men vi har väldigt många soltimmar här i Sverige också. Därför satte vi oss ned i familjen och diskuterade om vi skulle kunna erbjuda något unikt här, med skräddarsydda lösningar och den senaste tekniken, berättar Stefan Platakidis.

För NIBO har det alltid varit en viktig utgångspunkt att hjälpa kunder till en bättre vardag med hjälp av Solskydd. Stefan och hans syster Josefina lyfter fram att det finns så många möjligheter med solskydd som uppsalaborna inte känner till. När de berättar om den senaste teknikens moderna persienner, gardiner och markiser öppnar sig snart en ny värld för dem.

Vi säljer inte bara det dyraste utan anpassar alltid efter deras behov, fyller Josefina i. Vill de bara ha insynsskydd så behövs inte någon av våra mer exklusiva lösningar. Sedan är det kul att träffa kunderna i butiken. Det blir en ahaupplevelse för kunderna när de kommer in här. Då kan man i detalj mer diskutera de utmaningar som de har i vardagen. Oavsett om det gäller mörkläggning, värmeproblem, barn som har svårt att sova om nätterna. De blir glada, förstår mer och kan välja mellan de alternativ som finns. Det är kul att få hjälpa kunderna att göra deras vardagsliv enklare.

NIBO Solskyddsteknik är det enda företag i Uppsala som är totalåterförsäljaren av Luxaflex, solskyddens Rolls-Royce. Tillverkaren erbjuder produkter för alla slags solproblem och ligger även i framkant med smarta tekniska lösningar. Markiserna känner själva av sol och vind och du kan ställa in dina solskydd med fjärrkontroll, en app i din mobil, eller varför inte enligt ett förprogrammerat schema.

– Du ska egentligen slippa tänka på solskyddet. Det ska sköta sig själv, säger Stefan.

Våra produkter gör att du blir av med problemen, men ändå får behålla ljuset inomhus. Många kom till oss i panik under värmeböljan i somras och ville ha hjälp mot värmen både inne och på uteplatsen. När det är så varmt drabbas barnen och husdjuren förstås allra mest. Dessutom skyddar våra solskydd mot UV-strålning vilket ju är viktigt inte minst för barnens hälsa, säger Stefan.

Stefan Platakidis

1997 gick Stefan själv sista året i gymnasiet, men han har varit med på resan sedan starten, till en början genom att varva studier och arbete. Även Josefina har arbetat länge i företaget. Att det är familjeföretag har alltid varit en viktig del av NIBO:s kultur.

– Det gör att vi har ett stort personligt driv och en helt annan relation med kunderna än vi skulle ha haft annars. De är en del av familjen de också, och det visar vi genom vårt engagemang oavsett om det är här i butiken eller när vi kommer hem till dem för att montera, förklarar Josefina.

Det händer inte heller sällan att familjen får agera turistbyrå och ge tips på sevärdheter och restauranger i Grekland, något de gärna bjuder på.

– Vi vill gärna att solskydden ska komma med lite glädje och Medelhavskänsla. Ni är varmt välkomna till vårt nya showroom på Vretgränd 12 där du kan inspireras av alla möjligheter med solskydd och vårt stora utbud, berättar Stefan.

Något annat som NIBO lägger stor vikt vid gäller kvalitet och utbildning. Det påverkar valet av leverantörer, med kvalitetsleverantörer som Luxaflex för solskydd inomhus, Riviera för solskydd utomhus och Sandatex för deras miljövänliga markisvävar. Det är även därför som NIBO har satsat på att utbilda sina anställda till solskyddstekniker som är experter på installation av markiser. Installatörerna är även diplomerade installatörer av Svenska Solskyddsförbundet.

Vi vet hur viktigt det är med kvalitet i alla led. Det lönar sig att välja våra kvalitetsvävar, våra smarta solskydd från Luxaflex och våra markiser med hög byggkvalitet från Riviera. Ett intyg på vårt kvalitetsarbete är även de projekt vi utför åt förskolor, skolor och bostadsprojekt. Därför har vi även installatörer med ID06. Rätt val av solskydd invändigt och utvändigt innebär en energibesparing och därmed bra både för ekonomi och miljö. ’

Nikolaos

Kontakt

Vid första kontakten med oss diskuterar vi dina önskemål & kombinerar de med vår expertis för att föreslå den lösningen som passar er bäst.

Mätning

Vi kommer ut till er för en mätning som sedan kommer ligga till grunden för en offert.

Offert

Utifrån era önskemål och
förutsättningar tar vi fram ett pris som rör allt ifrån materialval till montage.

Montage

Våra erfarna montörer ser till att erat val solskydd monteras på rätt sätt för bästa hållbarhet.